kunstvesper kunstvesper

De sculpturen van Nosrat Mansouri Gilani vallen niet op door hun imposante afmetingen of materialen. Ze ogen eerder fragiel en zijn veelal gemaakt van blik, restafval van de straat. Ze vertellen evenwel een verhaal: van mensen die tegen de verdrukking in willen laten weten dat ze er zijn. Onwillekeurig roepen ze iets op van de onschuld van een kind (in Afrika wordt speelgoed van blik gemaakt). Van onverwoestbare hoop ook op ruimte om te leven, een bewoonbare wereld. Ze geven glans aan kwetsbaarheid.

Met muziekimprovisaties in interactie met de aanwezigen articuleert Moira Mirck het beroep op bestaansrecht dat van deze 'monumenten van onschuld' uitgaat. Poëzie en fragmenten uit de bijbel mengen zich in de verstilde dialoog en maken de ervaring van de kunstvesper compleet.

Nosrat Mansouri Gilani (Teheran 1969) woont sinds 1991 in Amsterdam, studeerde in 1999 af aan de Rietveldacademie en werkt als docent beeldende kunst in buurtcentra en asielzoekerscentra. Een expositie van zijn sculpturen is in de maanden januari en februari te zien in de kerkzaal.

Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111 (tram 10 halte De Wittenkade; parkeren vrij)
Wanneer: zondag 25 februari, 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Kosten: vrijwillige bijdrage (indicatie: € 5,- of meer)
Info: Klaas Holwerda,

Volgende kunstvespers
vrijdag 29 maart, 20.00 uur met iconen van Wasili Wasin
zondag 3 juni, 16.00 uur met schilderijen van Thom Breukel

Volgende cantatediensten
zondag 15 april, 10.30 uur
Het Flevo Barok Consort voert twee cantates van Buxtehude uit

Klik hier voor informatie over eerdere kunstvespers.

Kunstvespers en cantatediensten brengen aanzienlijke kosten met zich mee. Giften om dit werk te ondersteunen zijn daarom zeer welkom op rekeningnummer NL59 INGB 0005 0061 95 t.n.v. PGA Nassaukerk, o.v.v. kunstvespers.

Tip: bekijk en like ook onze Facebookpagina Kerk en Kunst.