kunstvesper kunstvesper

Op Goede Vrijdag verbinden we het verhaal van het lijden en sterven van Jezus met onze ervaringen van lijden en verlies. Een expositie van iconen van Wasili Wasin - in de kerk aanwezig van 26 februari tot 4 april - neemt ons daarin mee.

Wasili Wasin borduurt op een geheel eigen en modern ogende wijze voort op de eeuwenoude traditie van iconen schilderen. De panelen van lindenhout zijn uitgesneden in de vorm van de voorstellingen en de oorspronkelijke structuur van het hout (zoals knoesten en schors) maakt deel uit van de voorstelling. De beschildering van het hout is uitgevoerd volgens oude technieken en met klassieke materialen als vislijm, krijtpoeder, pigment, tempera, olieverf en bladgoud.

Daarbij klinken fragmenten uit het bijbelse lijdensverhaal, koralen uit de Johannes Passion van Bach, gebeden, liederen en gedichten rond het thema: loutering. Aan het einde van de viering plaatsen we in stilte en in het donker lichtjes bij een levensgroot kruis.

Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111 (tram 10 halte De Wittenkade; parkeren vrij)
Wanneer: vrijdag 30 maart, 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Kosten: vrijwillige bijdrage (indicatie: € 5,- of meer)
Info: Klaas Holwerda,

Volgende kunstvespers
vrijdag 30 maart, 20.00 uur met iconen van Wasili Wasin
zondag 3 juni, 16.00 uur met schilderijen van Thom Breukel

Volgende cantatediensten
zondag 15 april, 10.30 uur
Het Flevo Barok Consort voert twee cantates van Buxtehude uit

Klik hier voor informatie over eerdere kunstvespers.

Kunstvespers en cantatediensten brengen aanzienlijke kosten met zich mee. Giften om dit werk te ondersteunen zijn daarom zeer welkom op rekeningnummer NL59 INGB 0005 0061 95 t.n.v. PGA Nassaukerk, o.v.v. kunstvespers.

Tip: bekijk en like ook onze Facebookpagina Kerk en Kunst.