palmpaasstokken maken palmpaasstokken maken

De zaterdag voor Palmpasen mogen alle kinderen uit de buurt een palmpaasstok komen maken. Slingers, snoepjes, paaseitjes, van alles maken we vast aan de stok om hem zo mooi mogelijk te versieren. En de volgende morgen komt er dan nog een vers gebakken broodhaantje op. We leren ook een lied om tijdens de optocht de volgende morgen te zingen.

Op Palmpasen trekken de kinderen met hun palmpaasstokken en zingend in een optocht door de kerk. Zo verbeelden we hoe Jezus aan de vooravond van zijn lijdensweg in Jeruzalem met palmtakken en gezang verwelkomd wordt.

Kun je zaterdag niet komen om een palmpaasstok te maken en wil je op Palmpasen wel meelopen in de optocht? Dat kan. Neem contact met ons op, dan maken wij een stok voor je. Na de dienst mag je de stok mee naar huis nemen! Als je mee wilt lopen, zorg dan dat je zondagmorgen op tijd in de kerk bent! Let op: in de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok een uur vooruit vanwege de zomertijd!

Nassaukerk, De Wittenkade 111
zaterdag 24 maart 10.00 uur en zondag 25 maart 10.30 uur (graag 10.15 uur aanwezig)
opgave bij Jeannette Stronks (
).