Kerk en Buurt Kerk en Buurt

Nassaukerk en Magdalenaparochie stonden in de tachtiger jaren van de vorige eeuw aan de wieg van Kerk & Buurt. De Magdalenaparochie bestaat niet meer en Kerk & Buurt Westerpark is al weer geruime tijd een zelfstandige stichting. Maar nog steeds is er een sterke band tussen de Nassaukerk en Kerk & Buurt. Zo komen veel van de vrijwilligers van Kerk & Buurt uit de Nassaukerk en maakt Kerk & Buurt gebruik van ruimtes in de Nassaukerk. Voor de Nassaukerk is Kerk & Buurt een goede manier om in de buurt aanwezig te zijn.

De doelstelling van Kerk & Buurt is het vergroten van de leefbaarheid en samenhang in de buurten, met oog voor de eigenheid van alle deelnemers (bezoekers, vrijwilligers en medewerkers). Kerk & Buurt wil bouwen aan een open gemeenschap van gewone en buitengewone mensen, van gelovigen en ongelovigen.

Info: Zwanine Siedenburg (06 8325 3506 of
Zie ook deze website en Facebookpagina

Ontbijt Ontbijt

Van maandag tot en met donderdag valt in De Schakel een smakelijk en gevarieerd ontbijt te genieten. Naast brood, koffie en thee (gratis) kunnen de bezoekers voor weinig geld hun eigen ontbijt naar keuze samenstellen. Door deze formule geniet het ontbijt grote bekendheid onder dak- en thuislozen in Amsterdam.
De Schakel, De Wittenkade 109, maandag-donderdag 7.30-9.00 uur

Inloop Inloop

De inloop in De Schakel is van maandag tot en met donderdag open. Het is een plek waar iedereen welkom is voor een kop koffie of thee, de krant en een praatje. Dagelijks ontmoeten hier bezoekers met verschillende sociale achtergronden elkaar.
De Schakel, De Wittenkade 109, maandag-donderdag 10.00-13.00 uur

Eettafel Filah Eettafel Filah

Het eettafelproject Filah serveert drie maal per week een gezonde en voedzame maaltijd. De prijs is laag en de sfeer plezierig. Filah staat open voor iedereen die mee wil eten. Er komen vooral dak- en thuislozen, maar ook anderen zijn uitdrukkelijk welkom.
Filah, Van der Hoopstraat 43hs, maandag, woensdag en donderdag 16.30-19.00 uur (het eten komt om 18.00 uur op tafel)
Info: Jaap Kolkman (020 669 4473 of

Kringloopwinkel Kringloopwinkel

In de kringloopwinkel in de kelder onder de Nassaukerk zijn tweedehands meubels, huisraad en kleding te koop voor mensen met een smalle beurs. Vrijwilligers van de kringloopwinkel halen meubels en andere spullen op bij mensen die ze kwijt willen (in en buiten Westerpark). In de kelder worden ze opgeknapt.
De Wittenkade 111 (kelder), dinsdag-zaterdag 10.00-14.00 uur
Voor ophalen van spullen: 020 684 7820

Burenhulp Burenhulp

Heb je hulp nodig bij kleine klusjes in of rondom huis, die niet langer dan drie uur duren,? Dan kun je kosteloos een beroep doen op het project Burenhulp. En wie weet kun je ook zelf iets voor een ander betekenen.
Info: Sophie Cornet (06 8325 4089 of dinsdag en vrijdag 10.00-14.00 uur