Kerk en gezin Kerk en gezin

Kerk en gezin is bedoeld voor ouders en kinderen om te onderzoeken wat je je kind wilt meegeven in het leven en hoe je dat doet.

Info: Paula de Jong (06 1637 3625 of

Crèche Crèche

Voor kinderen jonger dan vier jaar is er een crèche tijdens de viering op zondagmorgen (behalve in de zomervakantie). Na het moment met de kinderen in de viering verlaten zij samen met de andere kinderen de kerkzaal.

Kindernevendienst Kindernevendienst

Voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar is er elke zondagmorgen (behalve in de zomervakantie) een eigen moment in de viering en aansluitend een kindernevendienst. We brengen de kinderen op een toegankelijke manier in contact met bijbelverhalen: samen lezen, gesprekjes, knutselen, tekenen of samen spelen.

Met de feestdagen doen we iets bijzonders, zoals de kerstboom versieren, een palmpaasstok maken en een kerstspel instuderen voor kerstmorgen.

Info: Jeannette Stronks (020 612 7017 of

Tienernevendienst Tienernevendienst

Voor tieners vanaf 10 jaar is er eenmaal per maand een tienernevendienst. Je begint om 10.30 uur met een ontbijtje en komt vlak voor de zegen terug in de kerkzaal. Samen speel je een cool spel, en ga je op een of andere manier met de bijbeltekst van die zondag aan de slag.

En soms nemen we het over en maken we met een tienerviering een keer de dienst uit in de kerk!

Info: Derk van Winden (

Spelinloop Spelinloop

De zorg voor jonge kinderen is vaak leuk, maar ook erg intensief. Soms wil je er wel even uit en wat andere volwassenen spreken en ervaringen uitwisselen. Gewoon een plek waar je welkom bent met je kind.

De spelinloop is voor ouders met kinderen tot en met 4 jaar. Voor de kinderen is er allerlei speelgoed om te ontdekken en de mogelijkheid om samen te spelen met andere kinderen. Er  is ook altijd een gezamenlijke activiteit.

De mensen van de spelinloop hebben kennis van de ontwikkeling van kinderen en staan open voor (opvoed)vragen.

Spelinloop De Nassau, De Wittenstraat 116
Elke woensdagochtend 9.30-11.30 uur (uitgezonderd schoolvakanties)
Kosten: € 1,- en neem een stuk fruit mee
Info: Femke Soethoudt (06 1255 3413)

Brunchviering Brunchviering

Het begon met een vraag van één van de tieners: ik zou wel eens willen weten wat al die mensen die op zondag komen nu echt geloven?! In een brunchviering eten, praten en vieren we samen. We bevragen elkaar over grenzen van generaties heen.

Kinderkerstcafé Kinderkerstcafé

Paula vertelt vlak voor 25 december het kerstverhaal voor kindjes van 3-6 jaar, in verschillende cafés. Ze maakt gebruik van de figuren uit de klassieker van Dick Bruna, en maakt er samen met de kinderen een vrolijk hoorspel van. Jonge muzikanten uit de buurt begeleiden het zingen van bekende kerstliedjes.

Klik hier voor actuele informatie.

Bestaat God? Bestaat God?

Vier bijeenkomsten voor ouders over levensvragen die hun kinderen aan hen stellen. Start tweemaal per jaar.

Mama gelooft / niet Mama gelooft / niet

Jonge moeders van verschillende levensbeschouwelijke achtergronden gaan met elkaar in gesprek over de vraag hoe zij hun kinderen willen opvoeden. Welke waarden geef je ze mee en uit welke bronnen put je daarvoor?

Klik hier voor actuele informatie.

Zingen in de zandbak Zingen in de zandbak

De zomerse tegenhanger van het kinderkerstcafé. Verhalen en liedjes over schepping, lucht, zand, water, reizen, door het vuur gaan, op avontuur gaan. Geïnspireerd door de bijbel en het dagelijks leven.

Klik hier voor actuele informatie.

Lekker belangrijk! Lekker belangrijk!

Vier bijeenkomsten voor ouders van kinderen tussen 8 en 12 jaar om met hen in gesprek te raken over belangrijke vragen in het leven.