Menselijke dieren / Dierlijke mensen: kunstvesper (29 januari 2017) Menselijke dieren / Dierlijke mensen: kunstvesper (29 januari 2017)

Diane Lekkerkerker woonde en werkte 22 jaar in de Franse Morvan. Zij werkt intuïtief, laat zich meenemen door haar onderbewuste en verbazen over wat er op het doek verschijnt. Haar schilderijen ontstaan laag over laag. Ze beginnen als een spel van kleuren waarin geleidelijk vormen opdoemen: misschien niet toevallig vaak dierlijke en menselijke gestalten, want de overeenkomst tussen de emoties en het gedrag van dieren en mensen fascineert haar.

In pianowerken van Bernhard van den Sigtenhorst Meyer en Friedrich Cerha worden karakteristieke bewegingen en gedragingen van dieren hoorbaar. Paul Geijsel zal er een aantal van vertolken.

Ook in de dichtkunst komt de verhouding tussen mens en dier misschien wel vaker dan we vermoeden aan de orde. In de kunstvesper gaan schilderwerken, pianomuziek, poëzie en bijbel een dialoog aan rond de vraag hoe mensen en dieren zich tot elkaar verhouden en wat de betekenis van hun onderlinge relatie is voor het overleven van de aarde.

De expositie is in de maanden januarui en februari in de kerkzaal aanwezig.

Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111 (tram 10 halte De Wittenkade; parkeren vrij)
Wanneer: zondag 29 januari, 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Kosten: vrijwillige bijdrage (indicatie: € 5,- of meer)
Info: Klaas Holwerda,

Volgende kunstvespers
vrijdag 14 april, 20.00 uur: met Lia Kok (Erbarme dich)
donderdag 25 mei, 16.00 uur: met Foke Stribos (schilderijen)

Volgende cantatediensten
zondag 28 mei, 10.30 uur: Himmelfahrtsoratorium
In deze cantatediensten voert het Bach Ensemble Amsterdam cantates van Bach uit.

Klik hier voor informatie over eerdere kunstvespers.

Kunstvespers en cantatediensten brengen aanzienlijke kosten met zich mee. Giften om dit werk te ondersteunen zijn daarom zeer welkom op rekeningnummer NL59 INGB 0005 0061 95 t.n.v. PGA Nassaukerk, o.v.v. kunstvespers.

Tip: bekijk en like ook onze Facebookpagina Kerk en Kunst.