Filmavond Groene Kerk – The Last Farm of Amsterdam

Filmavond Groene Kerk – The Last Farm of Amsterdam

DONDERDAG 9 NOVEMBER – 20:00U (inloop va 19:30u)

Vertoning van de prijswinnende docu MEER. De laatste biologische landbouwgrond in de stad Amsterdam ligt in de Lutkemeerpolder. Eeuwenlang maakten boeren en hun akkers deel uit van de stad, maar nu is er nog maar één stukje over. En dat is precies waar de gemeente enorme distributiecentra heeft gepland.

GroenLinks-raadslid Marieke van Doorninck verdedigt de plannen van de gemeente en is vastbesloten om het bedrijventerrein er te laten komen. De biologische zorgboerderij ‘De Boterbloem’ van Trijntje Hoogendam moet gesloopt worden, maar Trijntje verzet zich met hand en tand. Betrokken Amsterdammers voeren steeds hardere acties. Hoe heeft het zover kunnen komen? Waarom wordt het bedrijventerrein eigenlijk gebouwd? En zijn er alternatieven?

Filmmaker Bart Melief volgde drie jaar lang de ontwikkeling van het bedrijventerrein in de Lutkemeerpolder en de protesten daartegen. Met zijn film MEER wil hij deze historische gebeurtenis vastleggen en een monument oprichten voor een kleine polder in een grote stad.

Deze bekroonde film wordt met Engelse ondertiteling vertoond en we hebben het geluk dat Iris Poels aanwezig zal zijn voor een Q&A na afloop. Zij zet de strijd voort als organisator van de inspirerende campagne van Voedselpark Amsterdam. Dit burgerinitiatief werkt aan een alternatief plan voor de Lutkemeerpolder: Verzet is vruchtbaar!

Op 5 november is er weer het maandelijkse Lutkemeerommetje, waar je onder leiding van een gids dit stukje Lutkemeerpolder gaat verkennen. Meld je snel aan via activiteiten@voedselparkamsterdam.nl want er is plek voor 20 personen.

Lees meer hierover op de website van  Voedselpark Amsterdam, en/of kom naar deze bijzondere Filmavond in de Nassaukerk op donderdag 9 november! We vragen een vrijwillige bijdrage in de kosten van deze avond.

Ingang aan De Wittenkade 111, Amsterdam

Inloop: v.a. 19:30u (er is koffie en thee)

Start film: 20:00u

Q & A met Iris Poels: 21:15u – 22:00u

Filmavond Groene Kerk – The Last Farm of Amsterdam