Buurtcantate

Samen met de buurt

De Nassaukerkgemeente maakt drie jaar lang samen met de buurt een Buurtcantate. Hoe verbind je mensen uit de buurt en de kerk in wat hen bezielt, bezeert en bezig houdt? Dat is het uitgangspunt van dit project.

Mensen uit de kerk en de buurt zijn teksten gaan maken vanuit deze vraag, samen met Gert Jan Slump. Nico Hovius maakte daar muziek op voor vierstemmig koor en een aantal muziekinstrumenten. Een projectkoor van mensen uit de buurt en musici uit de buurt zijn dat gaan instuderen o.l.v. Josefine Straesser.

In 2018 hebben we de Buurtcantate Gaandeweg gemaakt, liederen van verlangen. Uitgevoerd in de Nassaukerk en in de Bethelkapel in Den Haag tijdens het kerkasiel (Klik hier voor het tekstboekje van deze cantate).

In 2019 is het vervolg hierop gemaakt, de Buurtcantate Thuis in de Buurt. (Klik hier voor het tekstboekje van deze cantate). Deze buurtcantate is eenmaal uitgevoerd in de Nassaukerk (klik hier voor een impressie met foto-verslag). De tweede keer op 15 maart 2020 in de aula van de Spaarndammerhoutschool is uitgesteld vanwege corona.

De volgende buurtcantate staat op stapel. Het schrijven van teksten zal starten als de omstandigheden dat weer toelaten.