Soup & Soul 2 MAART – Hoe ziet jouw bardo eruit? Met Annie Birken

Soup & Soul 2 MAART – Hoe ziet jouw bardo eruit? Met Annie Birken

BARDO Afgelopen keer hebben we het bij Soup & Soul over onze bardo gehad. Een periode lang of kort waarin je iets verlies en er iets nieuws ontstaat. We zien het overal om ons heen. Annie Birken vergeleek het met de persoon op onderstaand plaatje die aan de afgrond staat. Daar op het puntje, aan de afgrond, is het angstaanjagend, hoog en tegelijkertijd kijkt de persoon naar iets nieuws, iets moois, hij kijkt de toekomst in.

Tijdens het gesprek kwamen we erachter dat we allemaal soms bang zijn om dingen te verliezen. Soms weten we heel goed dat het verlies eraan komt, vaak hopen we dat we dingen bij ons kunnen houden of dat we weer terug gaan naar ‘normaal’. We spraken over de gevoelens die Corona met zich meebrengt, het verlies van een huis, een baan en een rol in het leven die je kwijt kunt raken. We spraken over mooie dingen die tot stand komen als we dingen (al dan niet gedwongen) los kunnen laten en vertrouwen hebben.

Uiteindelijk hebben we allemaal een tegeltjes wijsheid aan onszelf geschreven. Deze kan kracht geven als we op het moment dat we deze nodig hebben in onze persoonlijke bardo.

Soup & Soul is een avond waar we samen soep eten en vervolgens met elkaar in gesprek gaan. Dit gebeurt naar aanleiding van een tekst, een gedicht of (creatieve) activiteit. Elke avond leggen we een ander accent, opzoek naar verbinding met onszelf en onze buur(t).

In de drukte van alledag, lopen we al snel aan onszelf en elkaar voorbij. We zien elkaar misschien wel, maar kennen we elkaar ook? Soup & Soul wil ruimte bieden om even op adem te komen. Wat houdt ons bezig? Wat maakt ons leven de moeite waard?

Juist in deze tijd, mede door Corona, worden we nog wel eens op onszelf teruggeworpen. Soup & Soul werkt vanuit exposure, we laten ons inspireren door de buurt. Thema’s zullen uiteenlopen van bijvoorbeeld zorgen rond Corona, taboe rond eenzaamheid, omgaan met werkdruk, geldstress, familie, contact leggen met mensen in isolement etc..

De avonden zijn gratis.

**We weten nog niet zeker of we in maart fysiek samen kunnen komen. Hopelijk wel!  Zo niet dan zien we elkaar online. **

SOUP

Er wordt wel soep gekookt! Tussen 18.00 uur en 18.30 uur kan iedereen die zich heeft opgegeven soep afhalen bij De Schakel, De Wittenkade 109.

& SOUL

Je krijgt een link toe gestuurd waarmee je vanaf 18.45 uur kunt deelnemen aan het gesprek.

Iedereen is welkom & misschien ken je ook andere mensen die het -juist in deze tijd- fijn vinden om samen te komen (middels video bellen)!

Wil jij ook meedoen?

 

Meld je aan via mailto:soupensoulnassaukerk@gmail.com

of 06 83 25 40 89.

 

Contactpersoon: Jette Uittenhout

Soup & Soul 2 MAART – Hoe ziet jouw bardo eruit? Met Annie Birken