Soup & Soul 6 april – Een pelgrimage van vertrouwen. Met Sebastiaan Hexspoor

Soup & Soul 6 april – Een pelgrimage van vertrouwen. Met Sebastiaan Hexspoor

Dinsdag 6 april is er weer een Soup & Soul avond. Die avond gaat gastspreker Sebastiaan Hexspoor met ons in gesprek. Hij is pionier van Taizé in Amsterdam, die maandelijkse Taizé vieringen organiseert in de Nassaukerk.  Hij gaat met ons in gesprek aan de hand van het thema: “Een pelgrimage van vertrouwen”

De crisis brengt veel onzekerheid met zich mee. Onzekerheid over inkomen, onzekerheid over je gezondheid en onzekerheid over je omgeving. We weten niet wat de toekomst ons gaat brengen. Wat helpt ons dan om vooruit te gaan op de weg van vertrouwen? Aan de hand van mooie teksten en Taizé liederen gaan we met elkaar in gesprek. En tekenen we hoe onze pelgrimage van vertrouwen eruit kan zien.

Iedereen is uitgenodigd. Als je andere mensen kent die mee willen doen kun je een mailadres aan mij doorgeven. Dan zet ik deze mensen op de mailinglijst en ontvangt iedereen een uitnodiging met link voor ZOOM.

Soup & Soul is een avond waar we samen soep eten en vervolgens met elkaar in gesprek gaan. Dit gebeurt naar aanleiding van een tekst, een gedicht of (creatieve) activiteit. Elke avond leggen we een ander accent, opzoek naar verbinding met onszelf en onze buur(t).

In de drukte van alledag, lopen we al snel aan onszelf en elkaar voorbij. We zien elkaar misschien wel, maar kennen we elkaar ook? Soup & Soul wil ruimte bieden om even op adem te komen. Wat houdt ons bezig? Wat maakt ons leven de moeite waard?

Juist in deze tijd, mede door Corona, worden we nog wel eens op onszelf teruggeworpen. Soup & Soul werkt vanuit exposure, we laten ons inspireren door de buurt. Thema’s zullen uiteenlopen van bijvoorbeeld zorgen rond Corona, taboe rond eenzaamheid, omgaan met werkdruk, geldstress, familie, contact leggen met mensen in isolement etc..

De avonden zijn gratis.

**We weten nog niet zeker of we in maart fysiek samen kunnen komen. Hopelijk wel!  Zo niet dan zien we elkaar online. **

SOUP

Er wordt wel soep gekookt! Tussen 18.00 uur en 18.30 uur kan iedereen die zich heeft opgegeven soep afhalen bij De Schakel, De Wittenkade 109.

& SOUL

Je krijgt een link toe gestuurd waarmee je vanaf 18.45 uur kunt deelnemen aan het gesprek.

Iedereen is welkom & misschien ken je ook andere mensen die het -juist in deze tijd- fijn vinden om samen te komen (middels video bellen)!

Wil jij ook meedoen?

 

Meld je aan via mailto:soupensoulnassaukerk@gmail.com

of 06 83 25 40 89.

 

Contactpersoon: Jette Uittenhout